Hvem er
Jasmin Gabay

Krudtuglen Jasmin blev et kendt ansigt, da hun bagte sig i finalen i Den Store Bagedyst i 2018. 

Og mens flødeskum, nøddebunde og marengs stod om ørene på hende, fik hun samtidig charmet sig sig vej ind i danskernes hjerter. Jasmins største passion er dog musikken, som den 32 årige sangfugl har levet af gennem det seneste årti. Hun har blandt andet stået bag stjerner som Mariah Carrey, Patric Dorgan og været en del af Eurovison. Hun kunne dog ikke tøjres til bagscenen, og i 2019 deltog hun Dansk Melodi Grand Prix med sangen “Kiss Like This”. Efterfølgende er der kommet flere ørehængere fra hende, senest “Something Real” og julebaskeren “Ringing The Bells of My Heart” som var I A-rotation på flere radiostationer. I 2021 udgav hun et nummer i forbindelse med Knæk Cancer.

Både at synge og have mel i munden, eller hvert fald mellem hænderne kan Jasmin sagtens. Hun har udgivet en kogebog “Klima Kløgtigt Kagekalas”, som hun fik ideen til efter en kampagne for Folkekirkens Nødhjælp. Jasmin fik der øjnene op for, at der var mangel på den skattekiste af madspilds-reducerende opskrifter, som hun bar rundt på. Den samme erfaring gjorde Go’ Morgen Danmark sig heldigvis også, og siden har Jasmin, hendes smittende humør og kløgtige tilgang til madspild frekventeret deres køkken. Jasmin har et ønske om at gøre de klimavenlige opskrifter mere jordnære. Kager skal være sjove og lette at lave, og det er godt for både pengepung og planet at tænke bæredygtigt, når man bager. 

Bæredygtighed går igen i Jasmins indhold, både forhold til mad, men også i forhold til generel levevis, hvorfor genbrugsfund og upcycling er en naturlig del af Jasmins hverdag. Jasmin har også i høj grad fokus på social bæredygtighed. Selvom hun er mest kendt for sit gode humør og sprudlende farver, kan hun heller ikke sidde over, når vi bliver udfordret på lighed. Kropsidealer, racisme, forældreskab og køn er derfor tilbagevendende emner på hendes Instagramprofil. Hendes bramfri og kompromisløse søgen efter lighed og retfærdighed, har også gjort hende til en hyppig gæst i Aftenshowet, hvor holdningerne bliver vendt og udfordret.

Jasmins følgere er hovedsageligt kvinder som elsker at følge med i alt fra børn og bagning, til glitter og glam på scenen. Jasmin gør sig til gengæld umage for altid at dele indhold af værdi for følgerene, hvad enten det er opskrifter, DIY tips eller styling challenges.

Sidstnævnte kommer særligt til udtryk i #aweekofcolor som er en tilbagevendende uge hvor hendes følgere hver dag får en ny udfordring. Det er der stor tilslutning til og det har kørt siden 2019.

Jasmin har stiftet Lady Lunch Club hvor hun har samlet over 100 selvstændige kvinder. En netværksklub for selvstændige kvinder. Her afholder hun jævnligt events, som tidligere også har haft samarbejdspartnere indover.

Hendes profil er yderst velegnet til kommercielle samarbejder indenfor: livsstil, beauty, mad/køkken, indretning, børn, rejse og mode. Blandt tidligere og igangværende brands: Clinique, Dyrup, Samsung, Sanex, Velux, BKI, Bosch